Дечкото што ја замоли Данска да му го позајмат Гренланд доби повратен одговор

Ви текнува дека кога ќе се налиете со алкохол ви текнуваат најневеројатни идеи? Така и на дечково,

04.11.2017. Ливадџија

12 напуштени места во светот каде животот некогаш цветал

Во современиот свет сè се случува многу брзо: некои градови растат и се развиваат со рекордно темпо,

04.11.2017. Ливадџија

Единствениот нацист погребан на планината Сион во Израел

А кој друг, ако не Оскар Шиндлер? Германски индустријалист, шпиун и член на нацистичката партија, на кого му

03.11.2017. Ливадџија

Сингапур аздисал со новиот терминал на аеродромот

Сингапур го претстави новиот терминал со пет спрата на својот аеродром Changi, кој е со големина од

03.11.2017. Ливадџија

Кога некој ќе ти го ”извандализира” маалото во пиксел арт, резултатот е одличен!

Јохан Карлгрен, познат и како Папас Парлор, е шведски уметник кој создава интерактивна улична уметност, што ја

03.11.2017. Ливадџија

„Гугл“ ги исфрли седумте претешки прашања од интервјуто за работа

Работата во „Гугл“ за многумина изгледа како остварување на соништата – одлична плата, поттикнувачко опкружување и многу

02.11.2017. Ливадџија

Ништо од паузата за секс во работно време

Шведска стигна неочекувано блиску до тоа да стане првата земја во која ќе биде воведена пауза за

02.11.2017. Ливадџија

Во Европа ќе се гради вештачки остров од иднината

Огромен вештачки остров ќе изникне на подводните карпи во Северното Mоре, а ќе има и сопствени пристаниште

02.11.2017. Ливадџија

Градот што тоне побрзо од Венеција

Има еден ѕид што чува еден град и неговите 10 милиони жители. Ги чува од неколку метри

01.11.2017. Ливадџија

Најозогласениот затвор на Балканот – Цинкарошите ги казнуваме со силување!

И во песните опеаниот КП Дом Зеница, опкружен со високи ѕидови и бодликава жица, се смета за

01.11.2017. Ливадџија

Реката чија рингла ја заборавиле вклучена

Луѓето имаат различни дефиниции кога станува збор за топла бања. Некои се црвени како ракови до вратот

01.11.2017. Ливадџија

Плажа што треба да ја чекаш да се појави

Малата скриена плажа во Ланес, Шпанија, е необична и уникатна по тоа што се наоѓа „среде никаде“.

31.10.2017. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени