(Не)измислена приказна

Деновиве сум на релација Скопје-Велес, Д.Капија, Неготино-Скопје. Гледам и читам за имигрантиве кои ја поминуваат мојата држава,

13.06.2015. Ливадџија

Блузирање (177-207)

Еден од воопшто најдобрите балкански бендови Парни Ваљак имаше голем концерт на 6 јуни во Скопје. Општопознато

10.06.2015. Марјан Тодоровски

Ова е тоа што на Скопје му фали

Концерти. Добри, малку меинстрим, али со квалитетна понуда, согласно кешот што е даден. Постов искача со ден

04.06.2015. Ливадџија

Блузирање (176-206)

Ех, да можам да шетам низ времето (наназад и нанапред), па да бирам кој период би го

03.06.2015. Ливадџија

Св. Ѓорѓи во Старо Нагоричане сеуште не е прогласен за културно наследство

…и малку поинакви содржини (без гајле, не ви одвлекувам внимание од актуелната состојба)... Некој нè прозва и нас

02.06.2015. Ливадџија

Блузирање (175-205) – (прва кавадаречка колумна)

Фантастичниот развој на некултурата на живеење во Кавадарци продолжува непрекинато и непопречена од никого. Не мислам тука

31.05.2015. Марјан Тодоровски

Од друг агол – Гостивар

Од друг агол - Гостивар, одговор на „Репортажа за разбијање предрасуди – Гостивар“ За некој кој поминал низ

29.05.2015. Масеверијантис Проскит

Се журкавме јако и курвите ги фрлавме низ прозор

Малку е насловов експлицитен али ценета екселенцијо, ме заболе искрено кур за сите репери на добро однесување

26.05.2015. Ливадџија

Правило на лева нога

Тој што рекол возењето го одмара не возел низ Скопје. За да возиш во Скопје треба да

26.05.2015. Ливадџија

Репортажа за разбијање предрасуди – Гостивар

До пред 2-3 месеца у Гостивар бев – “ниеднаш”. Некако коа идете према Охрид, градот ви делуе

25.05.2015. Ливадџија

Сандокан од нашето маало

Сандокан, серија од 1976 година со Кабир Беди у главна улога се прикажуваше кај нас со она

24.05.2015. Ливадџија

Словенија

Да не беа мариборските кина немаше да знам дека половина метар растојание е норма и дека чекањето

16.05.2015. Драган Стојановски
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени