Австралија ќе им ги поништува пасошите на педофилите

Властите во Австралија планираат да им го забранат прекуокеанското патување на лицата кои биле осудени за педофилија. Ваквиот

26.10.2017. Ливадџија

Навивачот што на напаѓачите во Лондон им врати со „Fuck you, i’m Millwall!“

Прво Лондончани, а сега и цела Британија го слави 47-годишниот Рој Ларнер, кој во моментот кога тројцата

26.10.2017. Ливадџија

Древни градби откриени во Канада постари од пирамидите

Зачудувачка вест одекна во светот на археологијата и историјата деновиве. Теориите се менуваат како и во сите

25.10.2017. Ливадџија

Приватните белешки на Ајнштајн за среќата во животот се откриени, 95 години подоцна

"Ако сакате да живеете среќен живот, поврзете го со цел, а не со луѓе или работи". Теоретскиот физичар

25.10.2017. Ливадџија

Берлин го реши сообраќајниот метеж и проблемот со отпадот, сега веќе гради за 2030 година…

Градските татковци на Берлин си поставија цел до 2030 година градот да стане еден од најиновативните метрополи

25.10.2017. Ливадџија

Дојде време да ги проветриме скривниците

Од најновите случувања по светот, главно поврзани со нуклеарките и заканите кои фрштат на релација С. Кореа

24.10.2017. Ливадџија

Рускиот план за рокање на астероиди има “мал“ проблем

Путин решил да го имитира Брус Вилис, па има план да рока астероиди во вселената. Руските научници

24.10.2017. Ливадџија

Човек ги потопи сите анти-абортус аргументи со едно единствено прашање

Еден од главните аргументи што ги користат поборниците за забрана на абортусот во жестоката, контраверзна дебата е

24.10.2017. Ливадџија

Голем Кораб

До планината Кораб која е во состав на националниот парк Маврово (315 KB) се стигнува по западната

19.10.2017. Ливадџија

Скопските кина

Кината во градот Скопје во периодот меѓу двете светски војни, претставувале најинтересна и најомилена забава на скопјани. Со

17.10.2017. Ливадџија

Па кај сте бе, граѓани на Кочани?

Не се сеќавам пред колку години беше, ама паметам еден период, наше Кочани, за најубав и најчист

13.10.2017. Хипи

Скопје беше провинција, ама со душа и шмек

Скопје веднаш по земјотресот доби шанса да биде опседнат од космополитски дух и да стане убав град.

12.10.2017. Сашо Тасевски
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени