loading...

Зоки, види сеа вака…

Прво брат, не ни помислувај да ни чмаеш у влада 24/7 како што праеше тоа гегавата глиста и да ни продаваш прича дека мора така за да се оправи земјата. Тоа везе нема. Ќе ја оправиш работава така што ќе си одиш дома после работното време, ќе си видиш жена, Read more

22.05.2017. Виктор Ц. Стојановски

Моќта на (не)еднаквите или (не)моќта на еднаквите

Полнењето на егото, како поттик кон иднината и дејствијата согласно условите, но врз основа на даградирањето на

19.05.2017. Димитар Даскалов

Да не беа бомбите

Да не беа бомбите, сега криминалите ќе си беа сечени, лепени и монтирани. Вака се се сврте

15.05.2017. Зоран Стојановски

За надежта, демократијата, народот и пак надежта

Пандора смело итајќи на брановите од надежта, како да ја подзаборави кутијата на изворот на сите зла,

12.05.2017. Димитар Даскалов

Школа за луѓе: Напредни студии

Завршна сметка до „Народот“ Драги нелуѓе, кловнови и поданици на клекнатиот и понижен Велики Шизофрен Трол, вкупната висина

08.05.2017. Виктор Ц. Стојановски

Самоуништувањeто на другите – идеолошка differenetia specifica

Лево – десничарските ксенфоби паничо повторувајќи ги етноцентричните фрази го доведуваат и бистрит ум и дух во

05.05.2017. Димитар Даскалов

Преспанска платформа

Читам по весниците дака аубанските партии си напреле некоја си Тиранска платформа. Ошле во Тирана кај нивниот

01.05.2017. Ливада.мк

Феноменологијата на нашата егзалтирачка калокагатија

Концептот на калокагатија втемелен во мизантропскиот дискурс на розовите филантропски наочарчиња во облик на срциња. Додуша, зумот

28.04.2017. Димитар Даскалов

Доброто е мало, но…

...како ли бе господине Народ, да си признаеш дека си пораснал во Злобник, си забегал, си станал

24.04.2017. Виктор Ц. Стојановски

Социо-емотвно патолошко status quo

Состојба: Онтолошка деградација низ призмата на епистемолошкото квази созерцание предводено од интровертните сештопати кои пропагираат екстравертна меѓучовечка

21.04.2017. Димитар Даскалов

Мас(а)к(р)ирај се во Бетмен

Што би се случило ако суперхероите од детството решат да завртат нов лист од својот суперхеројски живот

17.04.2017. Ливада.мк

Пратеници и платеници

Уште го помнам Војо од Црквино, велешко. Го викаа ,,патлиџанко,,. Прекарот си го донесе самиот. Од Велес.

14.04.2017. Бошко Нацевски

Цветници без „Цветници“, пролет без цутење!

Фестивалот на новосоздадени народни песни „Цветници“, се одржуваше ноќ спроти Цветници. На пример, како синоќа. Повозрасните мошне

10.04.2017. Ливада.мк
Mени