Обраќање до нервозниот скопјанец

Во друга прилика би напишал и пригоден вовед на текстов, но во овој случај твојата статија е

21.06.2015. Божидар Зимски

Провинцијалката и нејзините градски жртви

Скопје станува една бетонска пустина. Инвазијата на имигранти од реалицајата село-град не стивнува. И така Македонија од

20.06.2015. Ливадџија

Кардашијан Револуционери

Секој човек е медиум. Луѓето се пренесувачи. Комуницираат,разменуваат информации,преработуваат (барем оние што знаат да мислат) и пренесуваат

17.06.2015. Божидар Зимски

Мигрантски Туризам

Стварно не не бива за туризам. На мигрантите у Ваксинце им било наплаќано од 5 до 10

15.06.2015. Ливадџија

Имагинацијата е поважна од знаењето

Скопје, 1996. Кога одев во средно училиште, ќе морам да ви признаам не бев сјаен ученик. Бев со

13.06.2015. Ливадџија

Летитби у средно музичко или се бараат музичари да свират на протест

Абе све више и више иам утисак дека нашиве Музички Звезди некако Ноншалантно се понашаат. Што Протести

10.06.2015. Ливадџија

Ај не обесувајте многу!

Мразам колумнни кои започнуваат со фразата „на времето“, иако и јас сум ги здрвил неколку такви, али

09.06.2015. Неверни Тома

Газолижач

Лижењето газови е стара делатност на овие простори. Датира некаде од 6 - 7 век веднаш по

05.06.2015. Ливадџија

После дождот има кал

Кога ќе ми завршат муабет со „за твое добро ти кажувам” трчам одма по виски и бонбоњера

02.06.2015. Ливадџија

И ја го видов Стариот… али само еднаш

Tаа 1978 година тргнав у школо. Прваче, Титов пионер. Само што се доселивме у Стар Аеродром ја

31.05.2015. Ливадџија

Блузирање (173-203) – (прва кавадаречка колумна)

Од првите износени фармерки, долго време бев верен фан и корисник на “Lee Cooper”. Ем светска

31.05.2015. Ливадџија

Македонскиот транзициски “фраер“

Порано на времето, постоеа мангупи и сите ги знаевме кои се, што се и од каде се.

30.05.2015. Неверни Тома
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени