Зошто Америка не треба да ја укинува лотаријата за виза

Кога им кажувам на луѓето дека сум роден во Узбекистан, тие обично велат дека сум првиот Узбекистанец

04.11.2017. Ливадџија

И јас сум муслиман од Британија. Еве зошто не сум џихадист

Јас сум на иста возраст како Салман Абеди – бомбашот-самоубиец од Манчестер, и скоро на иста возраст

02.11.2017. Ливадџија

Глава горе Боре!

Имам ја повише причини зошто да не а сакам ваа држава. Мада не е она крива. Ништо

31.10.2017. Ливадџија

Трите излези на Каталонија од кризата

Уставната криза во Шпанија значително се влоши во текот на изминатите денови. Во чекор без преседан откако

30.10.2017. Ливадџија

План за станување екс-пушач… засекогаш

Кој на што е роб? Ако пушиш ти си роб на тутунската индустрија. Планот да се биде екс роб

28.10.2017. Бенита Белешкова

Еве како да се реши каталонската криза, користејќи лекции од Брегзит

Ако шпанската влада игра на картата на “добриот полицаец“ може да го постави моделот за сите идни

27.10.2017. Ливадџија

АКСЦ: една скопска приказна која не мора да заврши

Еднаш, во срцето на бетонската џунгла наречена Скопје, се роди кутија за чевли што дишеше во сите

26.10.2017. Ана Мрак

Како една од најубавите европски држави стана гнездо на криминалот?

Во експлозија на бомба поставена под Пежото кое го изнајмила Дафне Каруана Галициа, најпознатата малтешка истражувачка новинарка,

25.10.2017. Ливадџија

Зошто европските популисти ќе ги гледаме допрва

Тапаните што го навестуваа маршот на европските популисти во политичкиот мејнстрим станаа погласни оваа недела. Изборите во

24.10.2017. Ливадџија

Кампања за криви дрине

И покрај тој што сам од Фчера, од много поодамна исправљам криви дрине. Скарав се две другачке,

09.10.2017. Ливадџија

За пензиите

Се чудат пензионериве зошто на некои им ја покачиле пензијата за 200 денари, на некои за 400,

06.10.2017. Калина Коси

Вкусно турско

Чуден народ сме си ние. Поднебје во кое виреат највкусни овошја и зеленчуци, кои можат и би

02.10.2017. Калина Коси
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени