Годината е 2025

Свет: - Пронајден универзален лек за сите болести, сиромаштија нема, луѓето живеат во хармонија. - Леонардо ди Каприо го

29.09.2017. Ливадџија

Блузирање (220-250)

(прва кавадаречка колумна) Заминува и септември 2017. Со него и летото во Кавадарци започнува да ги одбројува последните

22.09.2017. Марјан Тодоровски

Портрет на нашето вчера

Кога го слушаш или го читаш репертоарот на криминалите на демаскираните донеодамнешни режимски елити, човек едноставно посакува

18.09.2017. Бошко Нацевски

Златна рипка и наш градоначалник

Недеља е. Иду накуде Пчињу, потачно у Вак’в, у потрагу по добар везен пипер. Немам још изградено

15.09.2017. Ливадџија

Ќотекот е неизбежен!

Постарите може ќе се сетат на југословенскиот филм „Храњеник“ снимен во 1970 година. За младите, чисто се

11.09.2017. Ливадџија

Кукурек генерација

Од децата направивме кревки, нежни и болежливи суштества! Миејќи им ги рацете на секој чекор со сапун

04.09.2017. Калина Коси

Градоначалници не може да бидат бараби

Некогаш, таква била народната традиција, кога сакаш туѓ човек да донесеш во семејството, ќе му ги анализираш

01.09.2017. Бошко Нацевски

Цел ден мислам, цел ден думам

Си мислам, јас сум од една проклета генерација која цел живот беше све у некои транзиции, те

25.08.2017. Ливадџија

Писмо од револтиранога кумановца: Боли ме за Куманово у кое сам роден и живу!

Поштовани гра’оначалниче, Еве гледамо како се захуктава битка пред нови избори и како твои најблиски ти дишев у

20.08.2017. Ливадџија

Ја имам с’н (I have a dream – Тетоска верзија)

Га гљеам Македонија у коа нема апаши, рушфет и нелегален курвалук. Само легален и фискализиран. (Пингвин поза,

18.08.2017. Зоран Стојановски

Рудникот и светот

Ех, веќе поминаа две години откако рудникот во Иловица почна да работи. Воздухот е лош, има мирис

14.08.2017. Митко Бојаџиски

Социјал-дарвинизам

Има еден момент кога цел општествен социјал-дарвинизам на просечниот македонски граѓанин излегува на површина. Кога избиваат сите

07.08.2017. Ненад Марковиќ
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени