Служители и службеници

Знаете ли колкава атракција е да сретнете православен свештеник на улица во Скопје? Јас ќе ви кажам:

30.06.2017. Ливадџија

Венчаница

Имав многу убава венчаница!!! ТОП!!! Во тоа време само што почна да се носи чипка од Дубаи,

23.06.2017. Ирма

Наративна селекција

Комуникацијата како една differentia specifica на човекот е и негов голем недистаток, токму поради амбивалентните наративни дискурси.

19.06.2017. Димитар Даскалов

За чадорот

Мојот е црн и голем. Повеќето имаат мали и посветли. Ја па одсекогаш сум имал ваков голем

16.06.2017. Зоран Стојановски

Sting, ante portas!

Колку што не сум сигурен дали добро го изговарам и пишувам нивното име, толку посигурно ми е

12.06.2017. Ливадџија

Хипертрофирана нарцисоидност vs атрофирана самодоверба

Кога теоријата и праксата не соодветствуваат една на друга, крахот е неминовен. Или, ако се оди чекор

09.06.2017. Димитар Даскалов

Мојот лажен профил

Пред точно една година направив лажен профил. Ама го дотерав како прав. Поставив над 800 фотографии, уметнички

05.06.2017. Зоран Стојановски

Терминолошка (зло)употреба

Перверзирањето на низа поими чија што автохтона конотација, а и етимологија немаат никаква точка на допир со

02.06.2017. Димитар Даскалов

Кошмарите да завршат веднаш!

На личносно рамниште, во нашето опкружување, и тоа како, возможно е да се сретнат мноштво луѓе, кои

29.05.2017. Ливадџија

Естетика на грдото

Турбофолкеризацијата како уште еден влијателен монументален дострел на пласт генерации токму во врмето на нашата перцепција за

26.05.2017. Димитар Даскалов

Зоки, види сеа вака…

Прво брат, не ни помислувај да ни чмаеш у влада 24/7 како што праеше тоа гегавата глиста

22.05.2017. Виктор Ц. Стојановски

Моќта на (не)еднаквите или (не)моќта на еднаквите

Полнењето на егото, како поттик кон иднината и дејствијата согласно условите, но врз основа на даградирањето на

19.05.2017. Димитар Даскалов
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени