Школа за луѓе: Напредни студии

Завршна сметка до „Народот“ Драги нелуѓе, кловнови и поданици на клекнатиот и понижен Велики Шизофрен Трол, вкупната висина

08.05.2017. Виктор Ц. Стојановски

Самоуништувањeто на другите – идеолошка differenetia specifica

Лево – десничарските ксенфоби паничо повторувајќи ги етноцентричните фрази го доведуваат и бистрит ум и дух во

05.05.2017. Димитар Даскалов

Преспанска платформа

Читам по весниците дака аубанските партии си напреле некоја си Тиранска платформа. Ошле во Тирана кај нивниот

01.05.2017. Ливадџија

Феноменологијата на нашата егзалтирачка калокагатија

Концептот на калокагатија втемелен во мизантропскиот дискурс на розовите филантропски наочарчиња во облик на срциња. Додуша, зумот

28.04.2017. Димитар Даскалов

Доброто е мало, но…

...како ли бе господине Народ, да си признаеш дека си пораснал во Злобник, си забегал, си станал

24.04.2017. Виктор Ц. Стојановски

Социо-емотвно патолошко status quo

Состојба: Онтолошка деградација низ призмата на епистемолошкото квази созерцание предводено од интровертните сештопати кои пропагираат екстравертна меѓучовечка

21.04.2017. Димитар Даскалов

Мас(а)к(р)ирај се во Бетмен

Што би се случило ако суперхероите од детството решат да завртат нов лист од својот суперхеројски живот

17.04.2017. Ливадџија

Пратеници и платеници

Уште го помнам Војо од Црквино, велешко. Го викаа ,,патлиџанко,,. Прекарот си го донесе самиот. Од Велес.

14.04.2017. Бошко Нацевски

Цветници без „Цветници“, пролет без цутење!

Фестивалот на новосоздадени народни песни „Цветници“, се одржуваше ноќ спроти Цветници. На пример, како синоќа. Повозрасните мошне

10.04.2017. Ливадџија

Сон

На угорнината накај Пржино пред последната постојка на автобусот бр. шеснаесет, двајца и една дама чекорат сред

07.04.2017. Ливадџија

Селма, Селма!

Ако че­ка­те воз на же­лез­нич­ка ста­ница, тоа зна­чи де­ка ва­ше­то те­ло нас­ко­ро ќе се прет­во­ри во геј­зер

03.04.2017. Ливадџија

Радио и књига!

Слушам Београд 202. Колосалан водитељ добива поруку дека Џон Ленон е бија секташ, а Кићо Слабинац дека

31.03.2017. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени