| 12.01.2017. ЕВОЛУЦИЈА

 

 

 

 
 

 

 

 

  
 

 

 

Чеда мои мили вие ми
давате големи сили,
кога ве гледам вас,
среќна сум многу јас.

 
loading...
 

Ве родив во мојата
утроба лежевте,
крвта во вашите вени
што тече моја е затоа
срцево ме пече, неможам да ве
делам од срцево мое исти
сте ми двете мои мили деца
скриени ве носам јас, секој час.

Кои ми доведовте во животот мој
уште две мои деца снаа и зет.
И нив ги сакам исто како и вас
двајца, тие ме сакат и чуваат
многу како свои деца.

Среќна сум јас што ве имам вас.
Кога ве гледам среќни
се радувам секој час,
од мојот дотраен неживот веќе.

Мил ми е животот со вас,
за вас живеам ,
за вас се борам со моево
срце да живеам и
срекни моменти со вас да делам.

Кога го слушам џагорот на
моите внучиња мили имам
големи сили да се борам со
преостанатите денови од
мојот веќе дотраен живот
и ќе живеам во вашите
сеќавања за секогаш
дури смртта кога ќе
не раздели јас ќе сум во
вашите спомени никогаш
не заборавена мајка.

(21)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Јаготка5
Livada.mk е концепт на портал/блог каде сите поединци или организации може да објавуваат свои колумни, анализи, отворени писма, искуства, патеписи, хроники, поезија, раскази, рецепти, да објават некој настан во најава или некое свое аматерско или професионално видео. Ги очекуваме вашите материјали преку овој линк за да ги објавиме.
29.11.2017. Ливадџија
27.11.2017. Ливадџија
28.11.2017. The Chef

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени