| 01.02.2018. ЕВОЛУЦИЈА

Coca-Cola си зададе цел до 2030 година да рециклира по едно пластично шише односно лименка за секое продадено шише или лименка. На тој начин производителот на газирани пијалаци ќе стане лидер меѓу компаниите по намалувањето на пластичниот отпад.

Имено, во светот се ревиклираат само 10% од таквиот отпад, а до 2050 година се проценува дека в океаните ќе има повеќе пластика отколку риби. Со едуцирање на купувачите за процесот на рецкилирање Coca-Cola сака за 12 години отсега да ја достигне целта 50% од амбалажата која ја користи да бидат рециклирани материјали кои и понатаму можат да се преработуваат.

(0)

 
 
Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија
29.01.2018. Ливадџија
30.01.2018. The Chef
31.01.2018. Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени