| 24.10.2017. ПО СВЕТОТ

Еден од главните аргументи што ги користат поборниците за забрана на абортусот во жестоката, контраверзна дебата е оној што сите ние го имаме слушнато, а богами благодарејќи и на некои спотови од пред некоја година финансирани од државата и видено е: “животот започнува со зачнувањето.”

Додека научниците и пратениците се уште се во клинч околу тоа кога точно “почнува животот “, најголемото прашање е всушност, што некои од луѓето си земаат за право да им кажуваат на другите што да прават со нивните тела, без притоа да имаат голем интерес потоа да се справат со последиците (пратениците нема да го гледаат твоето дете, ама ќе те обврзат да го родиш…). Сериозно, кога ќе ги видиме поборниците против абортусот како посвојуваат некои од децата во нерамноправна позиција или со хендикеп за кои тие толку очајно сакаат да се родат, тогаш ќе имаме слух за “нивната“ страна, вели Патрик С. Томлинсон.

Оваа идеја за луѓето кои тврдат дека се против абортусот, но всушност се само за про-породување и про-доминација над женските тела, е централна за дебатата која се разви на Твитер од авторот на Трилогија на ковчегот, Патрик С. Томлинсон, која во моментов е вирална. Во низа од само 9 твитови, Томлинсон поставува едноставно прашање кое ќе го остави секој активист за забрана на абортусот да се мачи да дојде до кохезивен одговор.

 
 

Скролнете надолу за да дознаете што напишал и бидете слободни да ни пишете во коментарите под овој пост дали се согласувате со неговата гледна точка.

Еве ја низата од само 9 генијални твитови, во кои Томлинсон поставува едно едноставно прашање:

  
 
 
loading...
 

Ако сте расположени за жустрење и дообјаснување, бујрум клик.

(234)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени