loading...

Дали треба да се легализира марихуаната во Македонија?

Владите низ светот имаат потрошено декади и милијарди во борбата против дрога. Меѓутоа, постојат многумина кои веруваат дека најупотребуваната “дрога“, марихуаната, не треба да е на таа листа и да биде нелегална. Македонија направи мал исчекор кон оваа цел, дозволувајќи легална продажба на масло од канабис, произведено од веледрогериите и контролирано

Read more

20.02.2017. Ливада.мк

Дали имаме подобар јавен здравствен систем и услуги од пред 10 години?

Сите ги користиме услугите во јавното здравство, дали ја поддржувате тезата дека целокупниот здравствен систем и услугите

17.01.2017.

Реално ли е да очекува ВМРО ДПМНЕ 63 пратеника?

Впечатокот кој го има оставено лидерот на партијата, Никола Груевски е дека секогаш оди на “сигурно“ во

08.12.2016.

Ќе успее ли стратегијата на СДСМ да привлече албански гласови на следните избори?

Созреа ли времето во Македонија да има граѓански/народни партии каде ќе има членови од различни етникуми, кои

18.11.2016.

Повеќе е подобро? Имаме ли квалитетно високо образование?

Бројот на државни и приватни универзитети во Македонија надмина над 20, додека само оваа година се отворија

02.11.2016.

Воведување на мензи во основните училишта под надзор на вработен нутриционист?

Колку се грижиме за здравата исхрана на децата? Голем број на училишта во Македонија немаат свои мензи,

01.10.2016.

Идните пратеници во Собранието на Р.М. да мораат да исполнуваат одредени услови?

Дали сметате дека сегашните и претходните состави на Собранието на Р.М. се или биле профили на луѓе

31.08.2016.

Дали еутаназијата треба да се легализира во Македонија?

Тим ЗА - Правото на живот е можеби нашето најосновно и најфундаментално право. Сепак, сметам дека со секое

18.02.2016.

Дали треба верските заедници да се оданочуваат и контролираат од УЈП?

Тим ЗА - Во македонскиот устав не постои закон во кој експлицитно се спомнува дека верските заедници се

19.10.2015.

Дали Македонија треба да стане една изборна едниница?

Тим ЗА - Ќе се зголемат можностите за кандидирање непартиски граѓански листи, зашто сега за кандидирање на една

02.09.2015.

Дали алтернативната медицина е корисна и безбездна по нашето здравје?

Тим ЗА - Многу пати има супер ефекти со алтернативната медицина, без никакви нус појави, како што мене

23.07.2015.

Дали мајките треба да седат дома и да се грижат за децата?

Тим ЗА - (До одредена возраст). На секое бебе и мало дете му е потребна мајка кога ќе

28.06.2015.

Дали универзитетското обарзование во Македонија треба да е бесплатно?

Тим ЗА - Бесплатното школување ги мотивира паметните да учат и овозможува позитивна селекција. Школување за пари, ги

22.06.2015.
Mени