Дали еутаназијата треба да се легализира во Македонија?

Тим ЗА - Правото на живот е можеби нашето најосновно и најфундаментално право. Сепак, сметам дека со секое

18.02.2016.

Дали треба верските заедници да се оданочуваат и контролираат од УЈП?

Тим ЗА - Во македонскиот устав не постои закон во кој експлицитно се спомнува дека верските заедници се

19.10.2015.

Дали Македонија треба да стане една изборна едниница?

Тим ЗА - Ќе се зголемат можностите за кандидирање непартиски граѓански листи, зашто сега за кандидирање на една

02.09.2015.

Дали алтернативната медицина е корисна и безбездна по нашето здравје?

Тим ЗА - Многу пати има супер ефекти со алтернативната медицина, без никакви нус појави, како што мене

23.07.2015.

Дали мајките треба да седат дома и да се грижат за децата?

Тим ЗА - (До одредена возраст). На секое бебе и мало дете му е потребна мајка кога ќе

28.06.2015.

Дали универзитетското обарзование во Македонија треба да е бесплатно?

Тим ЗА - Бесплатното школување ги мотивира паметните да учат и овозможува позитивна селекција. Школување за пари, ги

22.06.2015.

Задолжително сексуално образование во македонските училишта?

Тим ЗА - Сексуалното образование во школите ќе придонесе кон “имунизација“ на сексуално преносливите болести и ќе превенира

15.06.2015.

Дали капитализмот е подобар од социјализмот како уредување?

Тим ЗА - Што се случи со социјализмот? Тој му подлегна на духот на капитализмот што

08.06.2015.

Дали треба да се забрани употребата на брза храна во училиштата?

Тим ЗА - Македонските училишта основни и средни треба да го послушаат разумот и повикот на родителите за

01.06.2015.

Дали реалните шоуа прават повеќе штета, отколку корист?

Тим ЗА - Ралните шоуа, особено балканскиве, стануваат се полоши како што публиката станува се порамнодушна. По трката

11.05.2015.

Прием во НАТО на Грузија и Украина?

Тим ЗА - Луѓето од Грузија и Украина сакаат да се приклучат кон НАТО и тоа е најдобрата

10.05.2015.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени