| 18.01.2018. МУАБЕТ

Алгоритми одлучуваат кој ќе добие заем или кредит, кој ќе биде повикан на интервју за работа, кој е подобен за осигурување и уште многу други работи, но не е се така фер кога оставаме алгоримите да одлучуваат наместо луѓето. Математичарот и информатичар Кејти Онил ќе ви каже повеќе на оваа тема.

(28)

 
 
Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени