| 24.11.2017. ПО ДОМА

„Инспириран“ од астрономските цени на пазарот за недвижнини, Италијанецот Ренато Видал дизајнирал брилијантна алтернатива. M.A.D.I. е куќа „на одвиткување“ што кошта само 33.000 долари (~27.850 евра), а тројца луѓе можат да ја состават на било која рамна локација за околу 6 часа.

Плус, куќата е сеизмички тестирана и безбедна, а направена од материјали со висок квалитет. Доаѓа во разни големини; таа од $33.000 е 27м², па до 84м² по цена од 73.000 долари (~61.625 евра).

 

 
 

 

Сите основни модели вклучуваат и бања со основните санитарни елементи, кујнска инсталација, едноделни скали и техничка инсталација.

  
 

Може да биде и поставена на бетонска основа, а може да биде комплетно „вон мрежата“ – адаптирана е за соларни панели, сопствен извор и системи за вода, LED осветлување и слично.

Вака изгледа во фабрика:

 
loading...
 

 

А вака завршена:

 

 

 

 

 

 

 

За повеќе инфо ѕирнете на: madihome.com.

(1)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени