| 31.01.2018. ПО ДОМА

Фејсбук не е место за мали деца. Ова го напишале повеќе од 100 лекари и експерти во писмо до основачот на социјалната мрежа, Марк Зукерберг.

Педијатри тврдат дека малите деца не се подготвени да имаат свои профили и ја поттикнуваат компанијата да ја повлече апликацијата, насочена кон деца на возраст под 13 години.

Експертите тврдат дека употребата на социјални мрежи од страна на малите деца влијае врз нивниот интелектуален и емоционален развој.

 
 

Фејсбук одговори дека тие ја развиле апликацијата во соработка со онлајн професионалци за безбедност и имаат изградено доволно ниво на родителска контрола.

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени