| 12.03.2018. ПО СВЕТОТ

Еден психијатар вовел терапија за лечење од хомосексуализам, а на крај е обвинет дека имал секс со пациентите. Сепак, додека ги лечел мажите тој со нив имал секс, а во една прилика имал секс и во ординацијата.

Иако повеќето обвиненија за сексуално злоставување се од почетокот на новиот век, докторот и понатаму ги негира. Дисциплинската комисија во својот извештај навела дека геј-пациентите мислеле дека сексот е дел од терапијата.

„Ниеден пациен т не ја опиша емотивната или романтичната страна на сексуалната активност со докторот, туку и двајцата мислеле дека е дел од терацијата и лек против хомосексуалност затоа што докторот им рекол дека би требало да го практицираат сексот,а не да фантазираат за него“, се наведува во извештајот.

 
 

Лиценцата му е одземена, особено затоа што Светската здравствена организација ја исфрли хомосексуалноста од листата на ментални заболувања во 1992 година, а лечењето како опција одамна е отфрлено.

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени