| 05.12.2017. МУАБЕТ

Градиме дистопија поддржана од вештачката интелигенција, клик по клик, вели техносоциологот Зејнеп Туфецки. Во доста интересен разговор, таа ни открива како истите алгоритми ги користат компании како Фејсбук, Гугл и Амазон само за да измамат клик од вас на нивните реклами. Истите тие алгоритми се користат и за да ве насочат, или ограничат кон одредени политички или социјални информации.

(0)

 
 
Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени