| 30.01.2018. ЕВОЛУЦИЈА

Се очекува да има половина милон мртви пациенти, од системот на лечење на рак, и тоа само во овој период на територијата на САД. Меѓу излечените пациенти има се поголема стапка на самоубиства, но и се поголема стапка на зависност од алкохолот и дрогата.

Ракот е еден од најмасовните убијци на луѓето во денешно време. Се смета како втората водечка причина за смрт во светот, осбено во САД. Само во 2015 година, имало околу 1.657.000 случаи на заболени од рак, а се очекува наредните години од оваа болест да умрат околу половина милион луѓе, само во САД! Тоа се шокирачки податоци добиени од националниот институт за здравство.

И додека речиси сите третмани на лечење се состојат исклучиво од хемотерапија и операции, ретки се оние лекари кои не потклекнуваат под цената на парите и на луѓето им ја говорат вистината за овој третман. Еден од нив е доктор Петар Гиден, кој образложението од своето истражување, го објавил во списанието „Journal of Clinical Oncology“. Ова истражување минало незабележано иако во него е кажано се!

 
 

Истражувањето е објавено во ова медицинско списание, но пошироката јавност не ги знае сите факти за хемотераписките и лековите кои заболените мораат да ги купуваат од фармацевските компании, и на тој начин да го остварат својот профит. Така што во овој случај нема некаков заговор. Факт е дека лекарите заработуваат на хемотерапијата!

Хемотерапијата е неефикасна во 97% од случаите. Кога Форд би произведувал мотори кои би експлодирале во 97% од случаите, мислите дека таквата компанија сеуште би останала на пазарот? Се разбира дека не“, вели Гиден, кој дополнува дека ист е случајот со терапијата која убива луѓе.

Австралиската студија која се занимава со проценката на ефикасноста на цитоксична хемотерапија, во своето истражување за стапката на преживување, во период од пет години, по земањето на терапијата кај возрасните луѓе кои се заболени од малигни болести, потврдува дека вкупното влијание на цитоксичната хемотерапија во Австралија достигнала само 2,3%, додека во САД, само 2,1%. Така што јасно е дека доприносот на хемотерапијата во лечењето на ракот е минорен.

  
 

Гиден наведува дека ова е само еден пример за таканаречениот здравствен систем, на кој му е поважен профитот, а не здравјето на луѓето.

„Ова е врвот на контрола која фармацевската индустрија ја има над сите нас, луѓето“, порачува Гиден.

Вториот лекар кој дели слична перспектива е доктор Леонард Колдвел. За него хемотерапијата е отров на медицинскиот систем. Тие го бомбардираат целиот човеков организам и тогаш ви кажуваат дека ракот е во фаза на ремисија.

 
loading...
 

Тој напоменува дека статистиката на стапката на лечење на ракот се однесува на преживувањето во рамки од пет години од примањето на терапијата.

Хемотерапијата ги уништува сите биохемиски и биоелектрични функции во телото“, вели Колдвел. Со оглед на тоа дека во вашето тело ништо не функционира, вие повеќе немате ни рак, а мислите дека сте излечени. Но, со години како што телото ќе се опоравува, ракот се враќа и вие сте мртви, напоменува Колдвел.

Тоа е напад со смртоносно оружје, изјавил и додал дека кога некој ќе го озрачите, тоа ќе предизвика лузни, а лузните никогаш повеќе нема да станат здраво ткиво.

Проблемот е начинот на кој лекарите се обучуваат. Лекарите никогаш не учат како да ги лечат луѓето“, вели Колдвел.

Тие само учат како со хемиските средства или операции да ги сузбијат симптомите. Тие никогаш не се занимаваат со причината“.

Колдвел исто така напоменува дека меѓу пациентите има се поголема стапка на самоубиства, но и се поголема стапка на склоност кон алкохолот и дрогите. Лекарите од време на време сфаќаат дека нема никаква алатка со која може да им помогнат на пациентите и дека тие всушност ги убиваат своите пациенти“, вели Колдвел.

„Кога ќе се запишете прва година на медицински факултет, навистина сте возбудени, давате се од себе, се додека не сфатите деа тоа што ќе му го направите на пациентот, всушност ја загрозува неговата состојба. Се случува и тој самиот да се излекува“, додава Колдвел кој е убеден дека се поголем број на болести можат да се излечат, доколку пациентите се откажат од хемотерапијата, и побараат алтернативно решение, како што е спречувањето на киселоста на организмот!“.

(0)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени