| 03.12.2017. ПО ДОМА

Многу уреди кои се дел од вашите домаќинства, трошат струја и додека се во мирување. Затоа, доколку сте во можност, гаснете ги од струја доколку не ви се неопходни некои од нив и ќе забележите пониски сметки за струја…

Полнач од мобилен телефон:

Скоро сите ги оставаат полначите од мобилните вклучени и кога не ги полнат своите телефони. Се проценува дека полначот дури стои вклучен во струјата и да не полни троши по 1.2 ват на ден.

 
 

Телевизор:

Иако го исклучувате вашиот телевизор само од далечинскиот управувач, тој не е сосема исклучен, туку е во мирување и сеуште троши струја и тоа по 24 вати дневно.

Дигитален ТВ приемник

  
 

Дигиталниот ТВ приемник и кога не е вклучен тропи по 22 вати на ден, затоа доколку сакате да заштедите струја, исклучувајте го кога не го користите.

Компјутери и Лаптопи

Овие уреди и кога се исклучени тие работат и сакале или не ви трошат по 96 вати дневно.

 
loading...
 

Сите уреди кои имаат часовник

Доколку имате ДВД плеер, микро уред или некој друг што има часовник трошат по 108 вати на ден.

Наједноставно решение за да заштедите е да ги исклучите од струја.

(0)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени