| 12.02.2018. ПО СВЕТОТ

Навистина е неподносливо кога патниците во авионот лежат додека се служи оброкот, ги соблекуваат чевлите, кажуваат шеги дека авионот ќе падне и оставаат неред во тоалетот.

Колку и да изгледа гламурозен „животот на небо“ како стјуардеса, во реалноста тоа не е така. За време на работниот ден стјуардесите се судираат со низа непријатни ситуации и тоа сервирани од нивните клиенти.

„Огромен е бројот на патници во авионите кои немаат основна култура“, открива Сузан Браун, стјуардеса која има работено во дел од најпознатите светски авио компании.

 
 

Таа открива дел од најиритантните навики на патниците:

Непријатен здив

На долг лет често се случува по повеќечасовно спиење во текот на ноќта некој патници да имаат непријатен здив. Наутро ние служиме појадок и навистина би било убаво тие да земат гуми за џвакање или нешто за освежување на здивот кога ни се обраќаат.

  
 
ispoved-na-stjuardesa-najiritantnite-raboti-koi-gi-pravat-patnicite-za-vreme-na-let-02.jpg

 

Гасови

 
loading...
 

Сите сме човечки суштества и за време на долг лет сме надуени и имаме гасови, но тоа не значи дека треба да испуштате гасови како да нема никој околу вас.

Појдете во тоалетот, навистина никој не заслужува ваква казна.

ispoved-na-stjuardesa-najiritantnite-raboti-koi-gi-pravat-patnicite-za-vreme-na-let-07.jpg

 

Лежење кога се служи оброкот

Патниците треба да знаат дека треба да го исправат седиштето кога им се служи оброк.

Навистина немаме енергија секој пат да ги опоменуваме или пак да им ја служиме храната на стомакот додека тие се во лежечка позиција, вели Сузан.

ispoved-na-stjuardesa-najiritantnite-raboti-koi-gi-pravat-patnicite-za-vreme-na-let-03.jpg

 

Соблекување на чевлите

Дали знаете колку се нечисти подовите во авионот? Навистина не треба да ги соблекувате чевлите и да шетате боси.

Плус, ако сите ги соблечат чевлите замислете како ќе мириса.

ispoved-na-stjuardesa-najiritantnite-raboti-koi-gi-pravat-patnicite-za-vreme-na-let-10.jpg

 

Неред во тоалетот

Одењето во тоалет и оставањето неред зад себе е навистина одвратно.

Што ќе види наредниот патник што ќе влезе внатре?

ispoved-na-stjuardesa-najiritantnite-raboti-koi-gi-pravat-patnicite-za-vreme-na-let-04.jpg

 

Гласно бакнување

Сексот во тоалетот не треба да се споменува дека е ужасна идеја, но и гласното бакнување во авионот во кој има уште 100, 200 или 300 луѓе со вас, исто така, е некултурно.

Ваквото однесување ги вознемирува другите патници.

ispoved-na-stjuardesa-najiritantnite-raboti-koi-gi-pravat-patnicite-za-vreme-na-let-11.jpg

 

Вознемирувачки шеги

Не е пријатно кога некој од патниците ќе започне да се шегува дека внел бомба во авионот или дека авионот ќе падне и слично.

Некои луѓе се навистина исплашени за време на летовите, па нема потреба искуството дополнително да им го претворате во кошмар.

ispoved-na-stjuardesa-najiritantnite-raboti-koi-gi-pravat-patnicite-za-vreme-na-let-08.jpg

 

Прекинување за време на оброкот

Кога конечно екипажот ќе има време неколку мигови за себе, да јаде и да се релаксира, ужасно е кога ќе се појави некој патник со 100 прашања.

Оброкот ни се лади, почекајте да завршиме, па прашајте нè малку подоцна.

ispoved-na-stjuardesa-najiritantnite-raboti-koi-gi-pravat-patnicite-za-vreme-na-let-09.jpeg

 

(0)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени