| 02.01.2018. ЗДРАВА ХРАНА

Во било кој дел од годината, а посебно во зима, нема подобра комбинација од вкусни сирења и кашкавали плус вино.

Па, ако сакате да се покажете да време на празничните прослави како модерен домаќин, ви предлагаме да дотерате една разновидна даска со сирења и додатоци.

Би требало да имате барем 3 различни видови на сирење – меко сирење, полутврдо и тврдо.

 
 
za-praznicnite-proslavi-kako-da-posluzite-raznovidna-daska-so-sirenja-idealna-za-so-vino-01.jpg

 

Додадете солени мезиња со различни вкусови и текстури. Тоа може да бидат јаткасти плодови и разни видови салами.

  
 
za-praznicnite-proslavi-kako-da-posluzite-raznovidna-daska-so-sirenja-idealna-za-so-vino-02.jpg

 

Не заборавајте да вметнете и слатки. Сушеното овошје одлично оди со вино.

 
loading...
 
za-praznicnite-proslavi-kako-da-posluzite-raznovidna-daska-so-sirenja-idealna-za-so-vino-03.jpg

 

Додадете крекери, соленки, брускети или потпечено француско лепче.

za-praznicnite-proslavi-kako-da-posluzite-raznovidna-daska-so-sirenja-idealna-za-so-vino-04.jpg

 

Вметнете сосови и намази.

za-praznicnite-proslavi-kako-da-posluzite-raznovidna-daska-so-sirenja-idealna-za-so-vino-05.jpg

 

Пополнете ги местата со свежо овошје.

za-praznicnite-proslavi-kako-da-posluzite-raznovidna-daska-so-sirenja-idealna-za-so-vino-06.jpg

Крв да ви се стори!

(0)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
The Chef

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени