| 04.10.2017. МУАБЕТ

Што ако знете точно како некоја храна или лек ќе влијае на вас – пред да го консумирате? Генетскиот истражувач Јун Ванг работи токму на ова поле, за да даде одговор на ова прашање. Се почнува со генетскиот код, но исто така тука се приклучуваат и други форми на информации, од количество на храна која се внесува до потребно време за сон. Со сите овие информации, Ванг се надева дека ќе створи машина која ќе го промени начинот на кој се грижиме за нашето здравје, на индивидуално ниво и како колектив.

 

(16)

 
 
Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија
Livada.mk е концепт на портал/блог каде сите поединци или организации може да објавуваат свои колумни, анализи, отворени писма, искуства, патеписи, хроники, поезија, раскази, рецепти, да објават некој настан во најава или некое свое аматерско или професионално видео. Ги очекуваме вашите материјали преку овој линк за да ги објавиме.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени