| 16.12.2017. ПО СВЕТОТ

Поранешен стујард тврди дека имаат тајни кодови помеѓу колегите за да можат да се разберат без никој тоа да го забележи.

Џејмс работел 7 години како стујард  а во една радио емисија открил дека имаат тајни кодови помеѓу колегите за да нагласат ако има некој кој им се допаѓа или не им се допаѓа помеѓу патниците.

– Секако дека кога служиме некој парник не можам на колегата да му кажам „Погледни колку добро изгледа“ туку мора тоа да биде по суптилно. Поради тоа имаме шифи, како на пример: „Размислувам за седум дена во Америка“ , што во превод би значело„погледни ја личноста на седиште 7А. Исто би имало значење ако кажам дека би имал желба да одам во Данска на 6 дена, тогаш би би значло да ја погледне лицноста на седиште 6Д- објаснил тој.

 
 

Тој исто така објаснил дека ако стујардеса или стујард ви рече „Веднаш се враќам“ тоа значи дека не му се допаѓате.

Ито така објаснил и дека несака кога оди од едниот до другиот крај на авионот за ручек, кога патниците го застануват и прашуваат, па затоа смислил еден интересен план.

– Кога одам на ручек, зимам една хартиена ќеса и ставам лименка внатре, па кога поминувам луѓето мислат дека е повраќаница и не ме застануваат- рекло ова досетливо момче.

  
 

(0)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени