| 31.01.2018. ЕВОЛУЦИЈА

Забрзаното напредување на науката може да го стави човештвото во ситуација во која луѓето ќе можат да си купат живеалишта на Месечината. Но, неодговорноста на човечкиот род резултираше во оставање зад себе преку 180 тони ѓубре, иако Месечината е посетена само 12 пати досега.

Човечките екипажи кои ја имаат посетено Месечината имаат оставено зад себе повеќе од 180 тони ѓубре. Зошто? Затоа што е полесно и поевтино екипажот да се врати на Земјата ако тежината на леталото е помала.

Во ова видео на YouTube каналот Half as Interesting сето тоа е детално објаснето.

 
 

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени