| 25.10.2017. ПО ДОМА

Некои ќе речат да се биде претседател на држава е најтешката работа на светот, ама оваа мајка која се одзива на името Натали Јомард не би се сложила баш. Според неа, инаку сликарка, нема ништо потешко од одгледување на деца и за таа цел решила да ги нацрта своите искрени 25 моменти како мајка која го поминува времето со децата. Дури и да немате деца, морате да признаете едно нешто, а тоа е дека навитина се потрудила тука, секоја и чест 🙂

Поминувајќи од големите промени на телото до неможноста да одиш и да се “измочаш на раат“, Натали вклучила моменти на потешкотиите со кои се соочуваат мајките во текот на различни стази од мајчинството и е навистина откровение за оние кои си ги земаат мајките здраво за готово. Разгледајте ги цртежите, и слободно пишете ни го вашиот омилен во коментарите под постот…

#1 Првиот пат кога доите е не-за-бо-ра-вно!

The First Time You Breastfeed Is Unforgettable

 
 

#2 Немате раат дури и кога сте на “шоља“

You Can't Find Peace Even When Sitting On The Toilet

#3 Ааахх, сите тие слатки викендашки утра кога вашето дете е во вертикала уште во 5 часот

Ahh Those Sweet Weekend Mornings When Your Child Wakes Up At 5 Am

#4 Ништо не ве собира повеќе

Nothing Fits Anymore

  
 

#5 Кога се обидувате да реагирате нормално во сите оние моменти…

Trying To Act All Put-Together When...

#6 Интимноста помеѓу вас и вашиот партнер станува исклучок, а не правило!

Intimacy Between You And Your Partner Becomes The Exception, Not The Rule

#7 Кога омилениот цртан или играчка не функционираат повеќе и се обидувате да најдете сопствени методи…

When Books Don't Work Anymore You Try To Find Your Own Methods

 
loading...
 

#8 Кога не ви се веруваше колку хаос може да предизвика едно бебе

You Never Imagined The Mess One Baby Could Make

#9 Нив не им е гајле за вашата болка, вие не осеќате болка де…

They Don't Care About Your Pain

#10 Хохохо, никој не ви кажал вас дека најдобрите играчки за нив се всушност општите секојдневни предмети по дома

And No One Told You The Best Toys For Your Baby Are Actually Random Everyday Items

#11 Станувате професионален жонглер и можете да носите и до 100 тракатанци наеднашYou Become A Professional Juggler And Can Carry Up To 100 Items At Once

#12 Никој не можеше да ве подготви за моментот кога за првпат ќе облечете бикини после бременоста

No One Could Prepare You For The First Time Wearing A Bikini After Giving Birth

#13 Ранењето е процес во кои двајцата станувате фрустрирани

Feeding Your Child Leaves Both Of You Frustrated

#14 Многу е битно да го заштитите детето од сонце

Making Sure Your Child Is Protected From The Sun Is Very Important

#15 Тренингот за голема кака никогаш не се погодува како што сте си замислиле

Potty Training Never Turns Out As Expected

#16 Станувате џедај во мултитаскинг, константно скокајќи помеѓу работата и мајчинството

You Become The Ultimate Multitasker, Constantly Juggling Between Working And Being A Mom

#17 Се обидувате да ги завршите работите додека атрибутот “капната“ веќе ви е дневен опис

Trying To Work While Exhausted Turns Into A Daily Thing

#18 Принудени сте да лапате брокула или спанаќ иако ви се гади од дното на душата, само и само за да поставите добар пример за вашите деца

You're Forced To Eat Broccoli Even If You Hate It, So You Set A Good Example For Your Kids

#19 Секоја задача која бара од вас да ги допрете вашите стапала станува “немогуќа“ мисија

Any Task That Involves Reaching Your Feet Is Impossible

#20 Секогаш може да сметате на тоа дека ќе си ги наоѓате вашите вредни предмети на најнеочекуваните места во домот

You Can Always Count On Finding Your Valuables In The Most Unexpected Places

#21 Секогаш ги барате “одговорите“ во секоја можна книга

You're Always Looking For Answers In Every Book Imaginable

#22 Секогаш се чувствувате надуени како балон

You're Feeling Like A Balloon Constantly

#23 Никогаш не знаете што да правите кога ќе почине миленичето на вашето дете

You Never Know What To Do When Your Child's Pet Dies

#24 Никогаш не е лесно да одржите авторитет низ куќа!

Trying To Maintain Authority In The House Is Never Easy

#25 Кога сте соочени со промената на пелената на вашето дете за прв пат, пробувате да ја прочитате секоја книга само за да биде понекомплицирано

The First Time You Have To Change Your Baby's Diaper You Try To Read Every Book Just To Make It Easier

Се надеваме дека се изнасмеавте на овие искрени и реални прикази на секојдневието на една мајка и дека се пронајдовте во многу од нив.

(2318)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени