| 05.01.2018. ПО СВЕТОТ

Во Србија годишно се снимаат околу 300 порно филмови кои во главно се дистрибуираат на странскиот пазар.

Нема службен податок за порно индустријата во Србија бидејќи професијата порно актер во таа земја не е регистрирана, но сите знаеме дека Србија во последните години е се попопуларна за снимање порки.

Главната причина за тоа е ефтината работни сила. Најмногу се снима во текот на летните месеци, а еден актер открива дека често се снима на отворено. „Во зима генерално работиме во станови и локали“, вели тој. Продукцијата е различна, од ниско буџетна до порничи кои не се разликуваат со западните.

 
 

Во последните години се повеќе странци доаѓаат во Србија за да снимаат порничи. Главните продукциски куќи се од Унгарија, САД и Холандија.

„Треба да им се објасни дека во Србија е се на светско ниво и има актери кои се доста квалитетни“ вели еден продуцент.

Актерите тврдат дека хонорарите денес се многу поголеми отколку пред 15 години. Еден филм најчесто се снима во три сцени, секој од нив за еден сет добива од 200 до 400 евра. Меѓутоа ако има некои покомплицирани сцени, хонорарот може да биде и 800 евра. Снимањето најчесто трае еден ден.

  
 

„За 5-6 снимања месечно може да се заработи од 500 до 2000 евра зависно од тежината на улогата. Поголемите барања се еднакви на поголем хонорар. Најскапа е улогата во геј порничите“ вели српскиот режисер.

„Од глумците се бара да бидат здрави и во добра форма, да не пијат алкохол и да не консумираат дрога“ вели продуцентот. Моментално во Србија има активни околу 10 порно актери, но сепак нив ги мачи законската неуредност.

(0)

 
loading...
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени