22.11.2017.Ливадџија
24.11.2017.Ливадџија
| 09.10.2017. ДЕШАВКИ

Date : 21.10.2017. - 21.10.2017.
Location : Скопје
Venue : Центар за Едукација и Кариера „Отворен Свет“
Start : 10:00
Price : 1000 мкд

Дали сте пишувале порано критички текстови на која било тема?
Дали сакате да научите да пишувате критички?
Дали сакате да научите како да ги читате критичките текстови?
Дали сакате да стекнете познавања од алатки за текстуална анализа?

Интерактивна работилница со сертифициран обучувач за возрасни: м-р Лилјана Пецова Илиеска

Цел на работилницата
•да се развијат основни знаења и вештини за пишување аргументативен есеј на контроверзна општествена тема

 
 

Ќе се развијат компетенции за:
•Како да се искаже јасен став?
•Како да се развијат аргументи со кои ќе се брани тој став?
•Што да се прави со контрааргументите?
•Како да се почне за да се привлече интерес и како да се заврши со поента?
Каков треба да биде општиот ефект?

На крајот од денот ќе бидете во можност и да знаете КАКО да напишете ДОБАР ТЕКСТ КОЈ КРИТИКУВА И ВОЕДНО ИНСПИРИРА

Пријавување учество најдоцна до: 18.10.2017 на следниот линк:
https://goo.gl/forms/wppaeYpjLbeeKv8e2

  
 

Котизација за учество: 1000 денари.
Краен рок за уплата на котизација: 18.10.2017, на жиро сметката на Центарот за Едукација и Кариера 240040106955428 – Уни Банка

Доколку имате прашања слободно контактирајте не на: [email protected]

(17)

 
loading...
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија
Livada.mk е концепт на портал/блог каде сите поединци или организации може да објавуваат свои колумни, анализи, отворени писма, искуства, патеписи, хроники, поезија, раскази, рецепти, да објават некој настан во најава или некое свое аматерско или професионално видео. Ги очекуваме вашите материјали преку овој линк за да ги објавиме.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени