| 12.04.2018. ПО СВЕТОТ

Австралијката Хана Дикенсон (24) е осудена на три месеци затвор бидејќи лажирала смртоносна болест како би собрала пари за лечење во странство.

Девојката, имено, и рекла на своите родители дека и е потребно лечење надвор од државата бидејќи боледува од карцином по што тие примиле донации од своите пријатели во износ од 42.000 австралиски долари, а кои девојката потоа ги потрошила на летување и забава.

Судијата оваа измама ја нарекол „достојна за презир“ и ја осудил по седум точки од обвинението.

 
 

– Човечката желба за помош е изневерена. Тоа се луѓе кои напорно работеле, а таа им земала од нивните џебови, рекол судијата.

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени