| 23.11.2017. ПО СВЕТОТ

Во ова прекрасно село на Алпите моментално живеат само 240 луѓе, од кои само 7 се деца.

Сакате утопија, живописна природа и прекрасни планини? Имате среќа!

Малото село Албинен во кантонот Валаис сега нуди привлечна сума на пари за да се преселите во оваа далечна заедница. Албинен е тивко, мирно место со спектакуларен поглед на Алпите, но според властите, младите и семејствата заминуваат оттаму интензивно. Популацијата е сведена на само 240 жители, а училиштето во селото се затворило, присилувајќи ги седумте деца што го посетувале, да патуваат до соседниот град.

 
 

Швајцарија сака да привлече семејства и луѓе под 45 години кои планираат да купат или изградат нов дом. Има утврдена сума за возрасни и деца, па едно четиричлено семејство ако се пресели во Албинен ќе добие вкупно 60.000 евра.

Отпатувајте за миг во ова магично швајцарско село:

  
 

 

 

 
loading...
 

 

 

 

Или, ете да речеме, ова село не е по ваш вкус, имате шанса да се преселите и во Италија, и таму даваат субвенции… Клик тука.

 

(2)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени