| 03.12.2017. JAM SESSION

Постои ли поголем симбол за Кина од Кинескиот Ѕид? Најпознатата секција на ѕидот е изградена помеѓу 14 и 17 век за време на Минг династијата. Рака на срце, никогаш ги нема спречено во целост инвазиите за кои е изграден и повеќе е еден вид на психолошка бариера и представува симбол за издржливоста на Кина… Во 1998 година, младич по име Сорен Расмусен  му дошло идеја да организира маратон на ѕидот. Во првата година, 292 маратонци го трчаат првиот маратон на Кинескиот Ѕид…

 

(4)

 
 
Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени