| 13.02.2018. ЕВОЛУЦИЈА

Лек за забоболка со кокаин, потрага по работа со CV-то на грб, пеглање на косата со пегла за алишта и низа други чудни работи од минатото.

Денес имаме интернет, одлични дизајни на апарати за нега и убавина и на апарати за олеснување на работата во домаќинството, но некогаш ситуацијата била сосема поинаква.

Луѓето воделе тешки битки, па правеле сè што можат за да си го олеснат секојдневието, дури иако тоа денес нам можеби ни изгледа апсурдно. Се разбира, и дел од нивните однесувања се навистина чудни и не постои објаснување за нив како што било ставањето на слики од деца на рекламите за цигари.

 
 

Работи кои биле нормални во минатото, а денес ни се чудни:

Натпревар за убавина од 1936 година со покриени лица

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-02.jpg

  
 

Масажа на градите со помош на машина на вода во 1930

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-03.jpg

Популарен метод на пеглање на косата во 1960-тите

 
loading...
 

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-04.jpg

Потрага по работа со CV-то на грб

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-05.jpg

Лек за забоболка во чиј состав има кокаин

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-06.jpg

Моделот Џули Дезмонд (24) како хостеса на саем за автомобили

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-07.jpg

Црква на тркала, кој ја вози свештеникот

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-08.jpg

Специјални ракавици со бројки и букви за тренинг за правилно куцање

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-09.jpg

Правење на најголемиот омлет со 7.200 јајца во САД во 1931

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-10.jpg

Пред ерата на интернетот и онлајн игрите начинот на забава на децата во Велика Британија во 1973

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-11.jpg

Деца во рекламите за цигари во 1960-тите

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-12.jpg

Седиште за дете од 1940-тите

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-13.jpg

Градење на пештерски човек за потребите на Дизни во 1964 во Њујорк

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-14.jpg

(0)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени