| 24.12.2017. ЕВОЛУЦИЈА

Покрај музиката, филмовите и сериите не смееме да ги заборавиме и видео игрите кои излегоа во оваа година, а нив ги имаше многу.

Иако според гејмерите оваа година беше „сува“ и неисполнета со добри игри, сепак направивме листа од најдобрите 10 игри кои излегоа во 2017. Листата на најдобри игри за годината ја предводи The Legend of Zelda: Breath of the Wild, а на Топ 10 листата се најдоа уште неколку познати имиња.

Рангирањето на видео игрите е направено според нивната оцена на metacritic, интернет страна која се занимава со оценување на видео игри, филмови, серии и музика. Игрите се рангирани според нивниот metascore, начинот на оценување кој го користи metacritic.

 
 

Конечниот редослед изгледа вака:

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Switch) – 97 metascore
Super Mario Odyssey (Switch) – 97
The Legend of Zelda: Breath of the Wild (WIIU) – 96
Persona 5 (PS4) – 93
Divinity: Original Sin II (PC) – 93
What Remains of Edith Finch (XONE) – 92
Undertale (PS4) – 92
Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 92
Shovel Knight: Treasure Trove (Switch) – 91
Bayonetta (PC) – 90

  
 

(0)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени