| 09.03.2018. ПО ДОМА

Дали сте знаеле дека бебињата кои личат на татковците по раѓањето се многу поздрави од децата кои на почетокот од животот личат на мајките? Имено, според најновите истражувања, може да се откријат потенцијалните здравствени проблеми кај децата врз основа на тоа на кој родител личат!

Експертите откриле дека девојчињата и момчињата кои личат на својот татко поретко болуваат од астма. Исто така, децата кои личат на машкиот родител генерално имаат поретка потреба да одат на доктор.

Освен тоа, истражувањето покажало и дека татковците кои не живеат со децата и мајката поминуваат повеќе време со нивните деца месечно доколку помеѓу нив постојат поголеми физички сличности.

 
 

„Тоа го прават несвесно, бидејќи веруваат дека поради физичките сличности, децата носат повеќе нивни гени. Секако дека таткото игра важна улога во воспитувањето на детето и тоа се одразува на здравјето на децата. Сепак, ние откривме дека децата кои повеќе личат на таткото се генерално поздрави“, објаснил авторот на истражувањето.

На кого личите вие повеќе? На татко ви или на мајка ви? Што мислите за овие истражување? Споделете го вашето мислење во коментарите!

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени