| 21.12.2017. МУАБЕТ

Што е тоа заради што нашите тела стареат, нашата кожа се збрчкува, нашата коса побелува, нашиот имун систем ослабнува? Биологот Елизабет Блекбурн има Нобелова Награди за нејзината работа што ни го носи одговорот на горепоставеното прашање. Со откривањето на теломерас, ензим кој ги обновува ”топчињата” на краевите од хромозомите. Дознајте повеќе за ова нејзино откритие…

(0)

 
 
Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени