| 05.02.2018. ЕВОЛУЦИЈА

Едно ново истражување направено во Америка, во период од 4 години, при што се опфатени над 1.5 милиони пациенти, покажува дека жените се подобри лекари од мажите.

Се покажало дека луѓето кои се лекуваат кај лекари жени, имаат поголеми шанси да преживеат, за разлика од оние кои се лекуваат кај мажи.

Тајната е во пристапот, сметаат истражувачите. Се наведува дека кога мажите би биле добри лекари како жените, тогаш годишно би биле спасени 32.000 животи.

 
 

Сепак, истражувањето потврдува дека жените лекари почесто одат на боледување, земаат породилно отсуство, а мажите во овој дел се подобри и полесни ги одвојуваат приватниот и професионалниот живот.

Но, жените помалку заработуваат од мажите лекари и тоа 20.000 долари годишно.

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени