| 16.03.2018. ПО СВЕТОТ

Романски државјанин не успеа во локалниот суд во градот Васлуј да докаже дека е жив. Имено, 63-годишниот Константин Релиу побара од судот да го признае за жив, но ја загубил битката.

Судската одлука е конечна, а образложението на Судот гласи дека барателот задоцнил со жалбата.

Релиу заминал на работа во Турција во 1992 година и загубил секаков контакт со семејството во Романија. Откако сосем се прекинале врските, неговата сопруга побарала и добила посмртница за него во 2016 година.

 
 

Турските власти годинава го фатиле Релиу со документи со изминат рок и го депортирале во родната Романија. Таму дознал дека е официјално прогласен за починат.

– Официјално сум мртов, иако сум жив. Немам приходи и поради тоа што сум регистриран како починат, не можам да најдам работа, вели несреќниот Романец.

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени