| 06.02.2018. ПО ДОМА

Сите знаат дека стресот е нешто кое треба да се контролира, а доколку излезе од контрола многу потешко ќе ви биде да се справите со него подоцна. Иако не може да се избегне од причина што кај и да одиме се соочуваме со него, може да користите техники и совети за негово ублажување.

Звучните терапии се меѓу најпопуларните начини за релаксирање кои имаат голем придонес за човековото здравје.

Невролозите направиле студија во текот на која создале стресна атмосфера, а на испитаниците им била пуштана музика. Студијата покажала подобри резултати од секоја претходна, а дел од песните имале позначајни достигнувања во намалување на стресот од останатите.

 
 

Меѓу останатото студијата покажала и дека листата на песни ја смирува анксиозноста до 65%.

Целата листа на песни можете да ја видите во прилог:

  
 

 
loading...
 

(0)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени