| 22.04.2018. ПО СВЕТОТ

Секој човек кој ќе се врати од странство во родното место ќе добие 1.000 евра. Со оваа мерка во општина Градец, Хрватска, локалните власти им пркосат на Германија и Ирска, земји во кои се иселиле многу Хрвати.

Градоначалникот на Градец, Матко Буриќ вели дека целта им е да ги вратат младите во родното место.

Секој повратник кој ќе го повлече носталгија и среќата ќе ја побара на подрачјето на градската општина ќе добие половина од износот по склучување на договор со општината, а втората половина после година дена поминати на подрачјето на Градец.

 
 

Сепак, тука нема да бидат опфатени луѓето кои се на сезонска работа во БиХ или Словенија на пример.

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени