| 09.04.2018. JAM SESSION

Свештеници од Тајланд посвоиле обезглавена кокошка која и по една недела откако останала без глава, е понатаму жива.

Неверојатната птица е пронајдена во округот Муеанг Рачабури во централен Тајланд, а ветеринарот кој на почетокот се грижел за неа ја нарекол “вистински војник”.

Иако нема глава, оваа кокошка има заштитници кои ја хранат и ја негуваат со цел подолго да остане жива. Ветеринарот ја хранел со вбризгување на храна директно во вратот, а на истиот начин ѝ давал и антибиотици.

 
 

Сè уште не е јасно како оваа кокошка останала без глава, но локалните жители велат дека можеби ја нападнало некое животно.

Колку што е познато, кокошката која најдолго преживеала без глава била кокошката Мајк од Јута, Америка, која живеела 18 месеци откако ја изгубила главата – од 1945 до 1947 година.

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени