| 11.10.2017. ЕВОЛУЦИЈА

Денешните мажи повеќе сакаат да се пробудат отворајќи Фејсбук и Твитер отколку со секс, покажала новата анкета која била спроведена меѓу 2.000 европејци. Дамите пак сакаат да го започнат денот со бакнежи и прегратки.

Доколку сте мислеле дека припадниците на посилниот пол повеќе сакаат да го започнат денот со физички активности, сте се излажале. Денешните мажи повеќе би сакале да се пробудат отворајќи Фејсбук и Твитер, отколку со секс.

Од друга страна, жените сакаат да го започнат денот со бакнежи и прегратки. Но, за двата полови, на прво место е будењето со сончевите зраци кои влегуваат од прозорецот. Тоа е идеално будење речиси за сите, а дел од нив преферираат денот да го започнат со социјалните мрежи.

 
 

Сепак, најпопуларниот начин за започнување на денот е омилениот доручек. Многумина сакаат да се пробудат со омилената песна, а некои наутро сакаат да го прошетаат своето куче или да трчаат во парк. Но, секој десетти признавал дека наутро сакаат да го исклучат алармот и да продолжат да спијат.

Која и да е вашата рутина, научниците препорачуваат да уживате во неа бидејќи само така ќе бидете подготвени за се што ве чека во текот на денот.

(21)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија
Livada.mk е концепт на портал/блог каде сите поединци или организации може да објавуваат свои колумни, анализи, отворени писма, искуства, патеписи, хроники, поезија, раскази, рецепти, да објават некој настан во најава или некое свое аматерско или професионално видео. Ги очекуваме вашите материјали преку овој линк за да ги објавиме.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени