| 04.04.2018. ПО ДОМА

Појадокот одамна е познато дека е најважниот оброк во текот на денот, а сега тоа го докажаа и научниците од Универзитет во Велика Британија, со испитување спроведено на 49 лица. Научниците ги поделиле во две групи, една во која лицата појадувале, и во која лицата не појадувале.

Го мереле нивото на шеќер, па се покажало дека без појадок, се оневозможува да се излачува инсулин.

Ако е нивото на шеќер стабилно, цело тело има енергија и здравје.

 
 

Со прескокнувањето на појадокот имате ризик од прејадување подоцна и секако со самото тоа надуеност и тегоби.

(1)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија
01.04.2018. The Chef
02.04.2018. Ливадџија
03.04.2018. The Chef

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени