01.12.2017.Ливадџија
29.11.2017.Ливадџија
| 07.11.2017. ДЕШАВКИ

Date : 09.11.2017. - 09.11.2017.
Location : Скопје
Venue : ФЕИТ
Start : 20:00
Price : 100 мкд

Планетата Марс претставува фокус за огромен број на научни истражувања. Роботските мисии веќе со декади ни пренесуваат бесценети податоци од Црвената Планета. Со напредокот на технологијата и растечките ризици на нашата Земја, концептот за вселенска колонизација се повеќе добива на значење. Идејата за мултипланетарна цивилизација повеќе не е резервирана само за научната фантастика и сè повеќе е во фокус на научните истражувања. Наредниот четврток ќе ги разгледаме предизвиците кои произлегуваат од оваа апсурдна идеја, како и досегашните решенија на дел од нив од страна на големите умови на денешницата.

Локација: Амфитеатар при Факултетот за електротехника и информациски технологии

Цена: 100 денари.

 
 

*За членовите на Скопско Астрономско Друштво и за студентите од ФЕИТ, Машински факултет и ФИНКИ – Скопје влезот ќе чини 50 денари (притоа посетителот треба да покаже членска карта или индекс).

Повеќе за тековниот циклус предавања прочитајте на:
https://astronomija.mk/ciklus-predavanja-popularni-astronomski-temi-2017/

(22)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени