| 28.03.2018. ПО СВЕТОТ

Во Ирска наскоро ќе биде отворена првата официјална нудистичка плажа, објавија ирските медиуми. Вообичаено при посета на ирските плажи досега се барало од посетителите да бидат облечени а не соблечени, но сега оние кои сакаат да уживаат голи ќе имаат можност да уживаат во својот „природен изглед“.

Плажата за голи посетители ќе биде отворена во април. Нудистичките плажи во Ирска се многу популарни  во Ирска, истакна Пет Галагер од ирската асоцијација „Натурист“.

Како што рекол Галагер, организацијата неколку години водела кампања за отворање официјална нудистичка плажа.

 
 

Правниот систем, кој беше камен на сопнување, минатата година преку Законот за сексуални прекршоци дозволи поставување знаци на островот известувајќи ги луѓето каде можат да се капат голи.

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени