| 24.01.2018. ПО ДОМА

Кога точите пиво најмногу внимавате да не направите многу пена, зарем не? Според експертите, тоа не е вистинскиот начин на кој треба да го точите пивото.

Најпрво, треба да запомните дека пената всушност го прави пивото повкусно. Препорачливо да направите пена во чашата или криглата каде го точите пивото бидејќи со неа се испуштаат сите штетни гасови кои прават да се чувствувате подуено. Со овој начин на точење пивото ќе биде повкусно, а ќе ја избегнете и подуеноста.

Пивото вака се точи на фестивалите за пиво низ Германија и Австрија, а истиот начин го препорачуваат и експертите од пиварите низ западна Европа.

 
 

(0)

   

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени