| 09.10.2017. ДОКУМЕНТАРКА

Приказна за “Ретвитни оброк”, волонтерска иницијатива на група граѓани кои готват храна за бездомници и за ранливи категории на граѓани. Организирани преку социјалните мрежи, повеќе од 2 ипол години тие се обидуваат барем на еден ден да ги нахранат гладните во Скопје. Готват самоорганизирано секој петок, а во сабота во 12:30 часот, позади спомен куќата на Мајка Тереза ги споделуваат оброците. Ова е приказна за хероите со големо срце, приказна за волонтерството и посветеноста на една благородна идеја…

(15)

 
 
Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија
Livada.mk е концепт на портал/блог каде сите поединци или организации може да објавуваат свои колумни, анализи, отворени писма, искуства, патеписи, хроники, поезија, раскази, рецепти, да објават некој настан во најава или некое свое аматерско или професионално видео. Ги очекуваме вашите материјали преку овој линк за да ги објавиме.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени