| 30.05.2018. ДЕШАВКИ

Date : 06.06.2018. - 10.06.2018.
Location : Скопје
Venue : Кинотека на Македонија
Start : 19:00
Price : 850 мкд

Од 6 – 10 јуни во Кинотека на Македонија ќе се одржи летното издание на филмскиот фестивал за музички документарни филмови Скопје Синема Сити. За време на петте фестивалски денови ќе бидат прикажани 15 филмови од најразлични продукции и кои во себе ќе обединуваат повеќе под-теми иако музиката го зазема централното место.

Во изминатите години Фестивалот им оддаде почит на Дејвид Боуви, на Леонард Коен и на Крафтверк, а оваа година Скопје Синема Сити ќе му оддаде почит на големиот јапонски филмски композитор Руичи Сакамото, преку прикажување на филмот „Coda“ во режија на Стивен Номура Шибле. Филмот се прикажа премиерно на филмскиот фестивал во Венеција во 2017, а се прикажа и на Берлинале во февруари оваа година.

The summer edition of the Skopje Cinema City Film Festival will take place at the Cinematheque of Macedonia from 6-10 of June. During those 5 days, the festival will screen 15 documentaries from a variety of productions and music genres encompassing a wide range of subjects, but nevertheless, the subject of music will still take central place.

 
 

In the past few years, the Festival paid tribute to artists such as David Bowie, Leonard Cohen and Kraftwerk. This year Skopje CInema City FF will pay tribute to the great Japanese film composer Ryuichi Sakamoto, with the screening on the opening night the documentary “Coda” directed by Stephen Nomura Schible. The film first premiered at the Venice film festival and was also featured at the Berlinale this year.

For media inquiries contact: [email protected]

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени