| 07.05.2018. ДОКУМЕНТАРКА

Во Нигерија, илјадници млади луѓе се навлечени на сирупи за кашлица кои содржат кодеин – лек кој таму веќе важи за улична дрога. Нигерискиот сенат проценува дека скоро 3 милиони шишенца со кодеински сирупи се пијат секој ден во само две од сојузните држави – Кано и Џигава. Но, кој го произведува сирупот и кој го продава на нигериската омладина?

(5)

 
 
Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени