| 24.03.2018. ПО ДОМА

Вкупно 112.831 денари изнесува просечната исплатена нето плата по вработен во јануари во секторот спрортски забавни и рекреативни дејности. Ова е за прв пат да биде регистрирана рекордно исплатена висока плата во Македонија во оваа дејност.

Според податоците на Државниот завод за статистика во декември минатата година просечната нето-плата во Македонија изнесувала 24.025 денари или околу 390 евра, што е највисока исплатена просечна нето-плата досега.

Но, има многу сектори во кои се земаат двојно, па и тројно повисока плата од просечната во земјата.

 
 

Ова се топ 5 професии во Македонија во кои се земаат највисоки плати според податоците од Државниот завод за статистика:

1. Спортски забавни и рекреативни дејности 112.831 денари
2. Воздухопловен транспорт 84.240 денари
3. Компјутерско програмирање 52.908 денари
4. Производство на фармавецтски производи 44.195 денари
5. Телекомуникации 42.697 денари.

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени